четверг, 16 марта 2017 г.

Правила гри

Волейбольний майданчик і м'яч

Для гри використовується поле 18 на 9 метрів, розділене навпіл сіткою, що має висоту 243 сантиметра для збірних чоловічої статі, і 224 сантиметри для жіночого.

Майданчик для однієї команди умовно ділиться на 6 зон діяльності учасників. Перехід між ними роблять за годинниковою стрілкою. У першій зоні знаходиться гравець, що подає, він переходить в п'яту, минаючи середнього захисника - ліберо. Цей гравець не може ставити блоки і проводити атаки, оскільки завжди знаходиться на задній лінії. Він не здійснює переходи, і його форма повинна відрізнятися за кольором від решти збірної. Новітні редакції правил волейболу дозволяють мати в складі двох ліберо і замінювати їх необмежену кількість разів. Кожен з членів команд грають у волейбол зобов'язаний знати правила гри.
                            правила волейбола
Дії гравців

Мета гри отримати очко, забивши м'яч на протилежний бік або змусити противника помилитися.Команди складаються з 14 гравців, 6 з яких одночасно перебувають на поле, що залишилися запасні. Правила гри в волейбол передбачають 6 замін в одній партії.

Право на першу подачу визначають жеребкуванням. Подача здійснюється через задній лінії. Якщо подає заступає, відправляє м'яч за межі поля або потрапляє в сітку, то команда втрачає подачу, а противник отримує очко.

Правила в волейболі дозволяють розігрувати м'яч на своїй половині майданчика не більше ніж в три торкання (блок не враховується), зазвичай це прийом, потім розпасовка і атакуючий удар.

Приймати подачу має право будь-який гравець, зазвичай це роблять спортсмени, що знаходяться на задній лінії. Подачу не блокують. Правила волейболу дозволяють бити по м'ячу будь-якою частиною тіла один раз.

Атакуючий удар проводиться над сіткою. Гравець з першої лінії може проводити атаку з будь-якої точки своєї половини поля. Члени команди знаходяться на позиціях задньої лінії атакують від триметрової позначки.

Блокування атаки проводиться над сіткою так щоб перешкодити, м'ячу перелетіти через сітку. При блоці можна переносити руки на бік суперників, не створюючи при цьому для них перешкод. Блокують тільки гравці з передньої лінії.

Комментариев нет:

Отправить комментарий